Het is een belangrijke periode: Goede Vrijdag en Pasen worden gevierd. The Passion wordt voor de zoveelste keer opgevoerd, ergens in Nederland. Blijkbaar staan mensen open voor de manier waarop het lijden van Jezus in beeld wordt gebracht met populaire liedjes die worden vertolkt door BN’ers. Ik vraag me altijd af hoeveel mensen na het kijken van dit programma, daadwerkelijk besluiten om hun hart open te zetten voor Jezus, het evangelie en een nieuw leven tegemoet gaan met Hem, dat zou mooi zijn en dat gebeurt vast. Dan is het niet alleenĀ  entertainment, net als naar de kerk gaan met kerst …

We kijken dit weekend een klassieker: Jesus of Nazareth, een miniserie uit 1977. Met vrijwel uitsluitend acteurs die toentertijd tot de top behoorden zoals: Laurence Olivier, Anthony Quinn, Claudia Cardinale. Robert Powell zet een onvergetelijke Jezus neer. De film is intelligent en met veel gevoel gemaakt. Er zijn heel veel films over Jezus, de kwaliteit laat weleens te wensen over. Deze film is vrij sober gemaakt zonder special effects en vanuit een joodse setting want Jezus was een jood. Er wordt dus niet van ‘buitenaf’ naar de gebeurtenissen gekeken maar het dagelijks leven van de mensen toen en daar, wordt veel meer belicht. Ook de rol van Judas krijgt veel aandacht en is niet zo plat als je weleens ziet in films. Je moet deze serie gewoon gaan zien!

Een mooi Pasen gewenst!