Ik heb op mijn blog al eerder aandacht besteed aan de genade van God door genezing. Er staat een filmpje op mijn blog over evangelist Jan Zijlstra, die door gebedsgenezing een jonge vrouw verlost van haar levenslange, lichamelijke klachten en in de slipstream daarvan komt ze ook nog eens vrij van wrok, wat haar leven alleen maar moeilijk maakte en de volledige genezing, belemmerde!

Ik ben dankbaar voor mensen als Jan Zijlstra, hij bewijst dat God leeft, dat Jezus, leeft, dat de heilige Geest, leeft! Amen! Dat we vandaag gezegend mogen zijn en verlost mogen raken van ziekten, kwalen en alles wat ons belemmert om gelukkig te zijn en de levende God te dienen.

Wauw! Wat is dat toch bijzonder om te mogen ervaren. En wie gelooft, kan zelf ook bidden voor genezing, voor zichzelf en anderen, en mensen zegenen. Eigenlijk alles wat Jezus heeft voorgeleefd en waartoe hij zijn volgelingen oproept. De liefde blijft daarbij wel leading, want zonder de liefde, zijn we nergens.

Een andere man voor wie ik bewondering heb is Sid Roth, deze Messiasbelijdende Jood heeft al jaren een televisiekanaal waarbij hij mensen van allerlei ‘walks of life’ interviewt over hun wandel met God, met Jezus. Het zijn vaak heel bijzondere verhalen van heel gewone mensen. Er is een archief met jaren aan materiaal en het geeft mij een boost als ik een (korte) aflevering kijk omdat levend geloof aanstekelijk werkt. Wie wil nu alleen maar in de Bijbel lezen of naar de kerk gaan, maar geen resultaten zien van dat wat God in ons leven tot bloei wil laten komen? Zoals genezing, vergeving, liefde voor alle naasten, bevrijding, het loslaten van het verleden en het ontvangen van de zegen voor het heden en het doorgeven van die zegen aan anderen.

Hieronder een interview van Sid met een man die bevrijd werd van zijn depressie. Het is prachtig om te zien dat mensen daarna ook helemaal tot bloei komen omdat ze zich over hebben gegeven aan de genade van God.

Veel kijkplezier!