Het is vakantie en dan eindelijk weer eens de tijd om dikke boeken te lezen. Ik had de bestseller van Jan Siebelink ‘Knielen op een bed violen’ al meerdere keren in mijn handen gehad en weer teruggezet omdat ik dacht dat het ’te zwaar’ zou zijn. Geen zin in een boek waarin religieus fundamentalisme, zeer streng calvinisme, wordt beschreven.

En toen had ik het weer in mijn handen en mijn vingers gleden over de kaft, de sympathiek ogende schrijver keek me indringend aan ‘ach, waarom ook niet?’

Ik ben gaan zitten in de zon, onder een parasol, voor het slapengaan nog even een stukje om de volgende dag weer op te staan en te gaan zitten onder de parasol en het laatste restje weer ademloos te lezen in bed … ontroerend, hartverscheurend, liefdevol, mooi!

Dit boek moet je lezen, het is fenomenaal en gaat over mensen in een religieus milieu wat verstikkend is en tegelijkertijd fascineert, intrigeert en meesleept. De ondertoon is en blijft liefde alleen al vanwege het feit hoe de schrijver erin is geslaagd dit verhaal op zo’n indringende en invoelbare wijze te vertellen.